Ak by koňal neexistoval, Peter Dubina by ho vytvoril!
Skutočný nadšenec koňaku, ktorý oceňuje nielen on sám, ale oboznamuje s ním a podporuje ho vo svojej krajine, ako aj všade tam, kde má príležitosť cestovať. Expert na celý proces odo dňa vysadenia révy až po okamih, kedy vysvetľuje mnohé spôsoby jeho podávania a vychutnávania. Peter si zalúži, aby bol považovaný za pravého Amassadora tohto najprestížnejšieho destilátu na svete.
Jean-Paul CAMUS
Prvé stretnutie s Petrom si pamätám veľmi jasne, bolo to na Vinexpo v roku 2001
So svojim obchodným partnerom prevádzkovali Cognac Club v Košiciach, kde chceli propagovať aj Cognac Hardy s jednou podmienkou: aby som k nim prišla urobiť prezentáciu raz ročne. Vtedy už zastupovali niekoľko výrobcov a pre jedno podujatie som urobila výnimku, nakoľko by sme neboli exkluzívny partner v klube.
Aj napriek tomu, že som bola veľmi zaneprázdnená mojimi aktivitami na trhu severnej Ameriky, vždy som sa tešila na moju ďalšiu návštevu kvôli Petrovi a jeho perfektnej organizácii.
Chvíľu mi trvalo kým som to akceptovala, ale Peter bol veľmi presvedčivý a musím priznať, že ich koncept klubov a časopis Testum bol skutočným úspechom pre mnohých výrobcov koňaku vrátane Hardy.
Peter nielen tlmočil prezentácie výrobcov, ktorí prišli do Košíc alebo do Cognac Clubu v Bratislave alebo do Cognac Gallery v Prahe, ale čoskoro som zistila, že vedel tak veľa, ako som vedela ja o výrobku, o spôsobe výroby, destilácii, procese zretia a aspektoch degustácie.
Celé tie roky prejavuje Peter skutočnú lásku k nášmu regiónu. Má veľa znalostí a také nadšenie pre koňak, že je ťažké nájsť lepšieho ambassadora pre naše produkty.
Veľmi podporujem jeho snahu stať sa školiteľom koňaku. Pochádza z nádhernej krajiny s mnohými milovníkmi koňaku a pre mňa je veľkou cťou a radosťou mať ho za priateľa a reprezentanta nášho odvetvia.
Benedicte Hardy
Cognac Hardy Global Brand Ambassador
Po mnohé roky sadal tento muž do svojho auta a nasmeroval ho zo Slovenska do Cognacu, aby vyhľadal tie najlepšie a vzácne koňaky, ktoré sa tu dajú nájsť. Niekoľko slov o spojení Peter a Cognac:
Nadšenie/Emócia/Láskavosť/Paradis-Raj/Zvedavý/Priateľ/Znalec/Milovník koňaku/Mentor
Olivier Paultes
Member of Hennessy degustation commitee
Petra som prvýkrát stretol pred mnohými rokmi. Už vtedy hľadal skutočne nezávislých "bouilleurs de cru", tých malých výrobcov koňaku, ktorí destilujú len víno z hrozna dopestovaného vo svojich vlastných viniciach. Peter si vybudoval obdivuhodné znalosti o svete koňaku, o jeho histórii a o ľuďoch pracujúcich v tomto sektore. Je to druh vedomostí, ktoré sú schopní dosiahnuť len ľudia s veľkou vášňou.
Christian FERRAND
President Cognac Pierre de Segonzac
Petra som stretol asi pred 14 rokmi, kedy som bol v Cognac Louis Royer zodpovedný za Európu. Videl som nielen muža, ktorý pracuje na dovoze koňaku, ale skutočne pre koňak zapálenú osobnosť. Naozaj, Peter je školiteľom koňaku, lebo strávil celé roky návštevami všetkých domov koňaku nielen kvôli degustáciám (aj keď som si istý, že je to veľká súčasť návštev), ale tiež aby pochopil mužov a ženy v pozadí fantastického nektáru, ktorým koňak je.
Peter sa nielen naučil príbehy a rozdiely medzi domami koňaku, ale je schopný odovzdať svoje ohromné vedomosti a dušu nášho regiónu.
Rád by som Petrovi povedal, nič nemeň, si Anjelom v našom anjelskom podieli.
Jean Cyrill Vincent
Export manager Louis Royer North ans South America
Môžeme potvrdiť, že Peter Dubina má veľa vedomostí o koňaku. Má nadšenie a veľkú skúsenosť s našim regiónom, výrobkom a ľuďmi z Cognacu