I. COGNAC - ZMYSLY NA MAXIME

 

 

Základné informácie o všetkých aspektoch 

súvisiacich s koňakom v deviatich kapitolách

História

Produkčné oblasti

Vinič a víno

Destilácia

Zretie

Drevo a sudy

Miešanie

Degustácia

Podávanie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II. COGNAC - HISTÓRIA

 

 

 

Podrobnejší pohľad do histórie regiónu Cognac

a vzniku koňaku

 

Prvý vinič

Obchod so soľou

Obchod s vínom v 12. storočí

História destilácie

Dane v histórii koňaku

Éra Napoleona

Fyloxérová kríza

1. polovica 20. storočia

Vývoj po roku 1940

 

 

 

 

 

 

 

III. COGNAC - OBLASTI

 

 

Podrobnejší popis produkčného regiónu 

poloha, klimatické podmienky,

rieka Charente, apelácia

a produkčné oblasti

 

Bois Ordinaires

Bons Bois

Fins Bois

Borderies

Petite Champagne

Grande Champagne

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb (viac informácií). Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.

Súhlasím

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré môžu webové stránky používať na zefektívnenie používateľskej skúsenosti.
Zákon uvádza, že na Vašom zariadení môžeme ukladať súbory cookie, ak sú pre prevádzku týchto stránok nevyhnutné. Pre všetky ostatné typy súborov cookie potrebujeme vaše povolenie.
Táto stránka používa rôzne typy súborov cookie. Niektoré súbory cookie sú umiestnené službami tretích strán, ktoré sa zobrazujú na našich stránkach.
Získajte viac informácií o tom, kto sme, ako nás môžete kontaktovať a ako spracovávame osobné údaje v našich Pravidlách ochrany osobných údajov. Váš súhlas sa vzťahuje na nasledujúce domény: www.mycognac.sk